Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین نوشت: طی روز‌های گذشته امکان نمایش قیمت‌ها به پلتفرم دیوار بازگشته و پس از ۸ ماه حالا کاربران می‌توانند قیمت خودرو و مسکن را در این پلتفرم مشاهده کنند. در هفته‌های اخیر موجی از انتقاد نمایندگان مجلس نسبت به تصمیم وزارت صمت و قوه قضاییه مبنی بر عدم نمایش قیمت‌ها در پلتفرم‌های آگهی آنلاین شکل گرفت و چندین نماینده ضمن غیرتخصصی خواندن این تصمیم خواهان بازگشت قیمت‌ها شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا حجت الله فیروزی در گفتگو با اقتصادآنلاین از بازگرداندن قیمت خودرو‌ها به پلتفرم آگهی دیوار استقبال و حمایت کرد و گفت: «معتقدم با درج قیمت‌ها در دیوار و سایر پلتفرم‌های آگهی آنلاین، انتخاب مشتریان راحت‌تر شده و آن‌ها می‌توانند قیمت‌ها را با یکدیگر مقایسه و بهترین و مناسب‌ترین کالا را خریداری کنند.»

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن معتقد است زمانی که قیمت چندین خودرو در دیوار درج شود، مشتریان به راحتی می‌توانند انتخاب بهتری داشته باشند و نیازی نیست که با تمامی فروشندگان تماس بگیرند. او با بیان اینکه پلتفرم‌های آگهی برای درج قیمت خودرو باید مکانیسمی برای نظارت عادلانه در نظر گیرند، ادامه داد: «درج قیمت‌های در سایت‌ها نه تنها بازار را متلاطم نخواهد کرد بلکه امکان مقایسه بهای خودرو‌ها را نیز فراهم می‌کند.»

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی استفاده از اطلاعات دو هفته پیش مراکز تعویض پلاک برای تعیین قیمت‌ها در دیوار را سازوکاری مناسب برای جلوگیری از تاثیر‌گذاری هیجانات بازار بر قیمت‌ها در دیوار و سوء استفاده دلالان دانست و گفت: «وجود این مکانیسم موجب می‌شود افرادی که به دنبال درج آگهی در دیوار هستند، اصل انصاف و واقعی بودن بهای خودرو‌ها را رعایت کنند.»

از سوی دیگر محمدجواد عسگری، دیگر نماینده مجلس معتقد است سازوکار دیوار برای درج قیمت خودرو مناسب است. او گفت: «ما از سازوکار پلتفرم آگهی دیوار مبنی بر اینکه برای تخمین قیمت منصفانه از اطلاعات ۲ هفته پیش مراکز تعویض پلاک استفاده می‌کنند، حمایت می‌کنیم چراکه مکانیسم خوب و قابل دفاعی است.»

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: «دیوار می‌تواند با استخدام چند کارشناس در حوزه مسکن، از آن‌ها برای قیمت گذاری واحد‌های مسکونی استفاده کند با این روش نه تنها هیجانی به بازار وارد نمی‌شود بلکه از سفر‌های غیرضروری برای بازدید و خرید مسکن نیز جلوگیری خواهد شد، هرچند شواهد نشان می‌دهد سیاست این پلتفرم آگهی مقابله با افزایش هیجانی قیمت خودرو در بازار و مقابله با سوء استفاده دلالان است.»

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی افزود با بیان اینکه در صورتی که مکانیسم مناسبی برای قیمت‌گذاری تعیین شود دلالان نمی‌توانند در فضای مجازی و از طریق سایت‌ها فعالیت کنند، ادامه داد: «در دوره‌ای که فضای مجازی یکی از ظرفیت‌های مهم است باید استفاده از پل فرم‌هایی مانند دیوار توسعه پیدا کند.»

حسن نوروزی دیگر نماینده‌ای بود که از درج قیمت‌ها در پلتفرم‌های آگهی حمایت کرد و گفت: «سازوکار پیش بینی شده توسط دیوار برای درج قیمت خودرو مبنی بر این که به منظور "تخمین قیمت منصفانه" از اطلاعات مراکز تعویض پلاک استفاده می‌کنند قابل دفاع است چرا که با این روش از تاثیر هیجانات بازار بر بهای خودرو در دیوار جلوگیری می‌شود و فروشندگان می‌توانند قیمت‌ها را با یکدیگر مقایسه کنند.»

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که شخصا از روشی که به موجب آن قیمت‌ها واقعی در دیوار درج شود، حمایت می‌کند. او گفت: «پلتفرم آگهی دیوار تا کنون خدمات مناسبی همچون آگاهی مردم از قیمت کالا‌های متعدد را ارائه کرده و از آنجا که موجب کاهش سفر‌های درون شهری شده، می‌تواند به کاهش آلودگی هوا نیز کمک کند.»

نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس در ادامه گفت: «استفاده از فضای مجازی برای درج آگهی و فروش کالا‌ها یکی از مناسبت‌ترین روش‌های فروش است البته مشروط بر این که قیمت‌های در نظر گرفته شده در این اپلیکشین‌ها واقعی و بر اصل انصاف استوار باشد که خوشبختانه دیوار برای حل این مشکل نیز فکری کرده است.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: شاخص آلودگی هوا انتخابات 1400 کاظم صدیقی ویروس کرونا فائزه هاشمی مجلس دیوار بازگشت قیمت ها پلتفرم های آگهی پلتفرم آگهی درج قیمت ها قیمت خودرو قیمت ها برای درج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۳۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

خبرگزاری فارس در مطلبی مدعی شد که تخفیف نفت ایران کمتر از ده درصد است.

این خبرگزاری نوشت: درحالی یکی از نماینده‌های سابق مجلس ادعا کرده ایران نفت خودش را به حراج گذاشته است که حتی رسانه‌های غربی نیز به کاهش رقم تخفیف و در نتیجه افزایش درآمد‌های نفتی ایران اذعان کرده‌اند.

«ما نفت نمی‌فروشیم بلکه مال دزدی را به حراج گذاشته‌ایم»، این اظهارنظر غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده سابق مجلس و البته ردصلاحیت شده در دوره فعلی است که در روز‌های گذشته در فضای مجازی به خصوص در رسانه‌های فارسی‌زبان وایرال شده است.

وی در توجیه ادعای خود ادامه می‌دهد که بعد از جنگ اوکراین و اعمال سقف قیمت ۶۰ دلاری برای صادرات نفت روسیه، روس‌ها نفت خود را زیر قیمت ۶۰ دلار می‌فروشند و برای نفت ایران این قیمت پایین‌تر است.

اما آنچه این فارغ‌التحصیل رشته عمران در گرایش خاک در تحلیل بازار جهانی نفت توجه نکرده؛ این است که سیاست سقف قیمتی غرب در مقابله با روسیه کاملا شکست خورده به طوری که در رسانه‌ها و موسسات غربی نیز بار‌ها به این موضوع اذعان شده است.

اذعان موسسات غربی به شکست سقف قیمت ۶۰ دلار

به عنوان مثال خبرگزاری رویترز در ماه مارس سال جاری میلادی در گزارشی تیتر می‌زند: «فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند» و می‌نویسد که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است، رقمی که البته در ماه سپتامبر به حدود ۸۴ دلار رسید. در واقع فقط اگر قیمت جهانی نفت کاهش یابد، اروپایی‌ها می‌توانند خوش‌شانس باشند.

همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

این اتفاق درحالی رقم می‌خورد که هند نسبت به چین در همراهی بیشتری با سیاست‌های تحریمی غرب قرار دارد، دو کشوری که در شرق آسیا اکنون جایگزین بازار نفت روسیه در اروپا شده‌اند.

همچنین رویترز با استناد به گزارش بانک مرکزی روسیه اشاره می‌کند که روس‌ها تقریبا همه نفت خود را بالاتر از سقف قیمت فروخته‌اند و اعمال سقف قیمت تنها باعث شده که نفتکش‌های بیشتری به ناوگان سایه روسیه بپیوندند.

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

اما در کنار اذعان همه موسسات خارجی بر ناکارآمدی سیاست سقف قیمت، باید توجه داشت که در حال حاضر مقصد اصلی صادرات نفت ایران پالایشگاه‌های خصوصی چین است و عمده فروش نفت روسیه از اروپا به هند تغییر پیدا کرده و در بازار چین نیز روس‌ها در بازار رسمی پالایشگاه‌های دولتی این کشور حضور دارند، در نتیجه رقابت ایران و روسیه به دلیل تفکیک بازار‌ها به حداقل ممکن رسیده است.

هر چند در شرایط تحریم و به دلیل ایجاد ریسک، هزینه صادرات نفت ایران در قالب تخفیف بیشتر می‌شود، اما این رقم به هیج وجه به معنای حراج نیست، به گونه‌ای که حتی خبرگزاری رویترز نیز در یک عقب‌نشینی منطقی، رقم تخفیف هر بشکه نفت ایران را در حدود ۵.۵ الی ۶.۵ دلار و حتی در برخی معاملات به میزان ۴.۵ تخمین می‌زند.

با توجه به قیمت ۸۳ دلاری نفت ایران، این میزان تخفیف کمتر از ۱۰ درصد و حتی نزدیک ۵ درصد از بهای نفت کشور می‌باشد که در شرایط بازار امری طبیعی است کمااینکه کشور‌های غیرتحریمی نیز در برهه‌هایی حاضر به ارائه تخفیف برای افزایش فروش و درآمدزایی نفتی شده‌اند.

درآمد ۳۶ میلیارد دلاری ایران از فروش نفت

نکته جالب اینکه این نماینده اسبق مجلس ادعا می‌کند که درآمد سالانه نفت ایران ۲۲ میلیارد دلار است درحالیکه این رقم باید بیش از ۴۰ میلیارد دلار باشد. البته کافی است که به آمار گمرک ایران مراجعه کنیم که بر مبنای آن درآمد نفتی کشور در سال ۱۴۰۲ معادل ۳۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار بوده است. ظاهرا آقای نماینده سابق علاوه بر مراجع خارجی، حتی آمار داخلی را نیز به درستی بررسی نمی‌کند.

طبیعتا وقتی مستندات قوی ادعای نماینده سابق را درباره فروش نفت رد می‌کند، همراهی با وزیر سابق نفت بیژن زنگنه در یکی از اجلاس‌های اوپک نمی‌تواند برای مخاطبان جهت پذیرش حرف قانع‌کننده نیست.

هر چند همین نشست و برخاست‌های سیاسی است که می‌تواند بر موضع‌گیری‌ها اثر بگذارد و یا شاید این نماینده سابق وضعیت صادرات نفت در دولت قبل را به دوران حاضر تعمیم داده است.

دیگر خبرها

  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • ۳۹۵ میلیون بار جستجو برای کار در دیوار
  • دیوار و شیپور نباشند باید پشت شیشه آگهی زد
  • اتصال آنلاین اطلاعات خرید و فروش به سامانه املاک و اسکان
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • زاکانی: شهرداری تهران از اقدامات پلیس در طرح نور حمایت می‌کند
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟